Her vil du finne informasjon og svar på ofte stilte spørsmål.
Er det noe du ikke finner svar på – ta kontakt med oss!

NOGASIN GO

Nogasin GO inneholder fordøyelsesenzymet alfa-galaktosidase som hjelper til å spalte lange karbohydraterkjeder til enklere sukkermolekyler.

Nogasin GO forebygger fordøyelsesplager. Preparatet inneholder enzymet alga-galaktosidase som spalter nærinsmidlene som eller ikke brytes ned i tynntarmen. Når næringsmidlene brytes ned slik at de kan tas opp allerede i tynntarmen unngås nedbrytning av bakterier i tykktarmen med de mageproblemer som da lett oppstår.

Fordøyelsesenzymet alfa-galaktosidase 600GaIU/ tyggetablett, Søtningsmiddel (xylitol), fyllmiddel (mikrokrystallinsk cellulose), emulgeringsmiddel (magnesiumsalter av vegetabilske fettsyrer), aroma.

Nogasin GO kommer i en pakning med 50 stk. tyggetabletter.

Ja. Det finnes ingen kjente bivirkninger.

Nogasin GO kan tas av voksne og barn over 3 år.

Kliniske studier har vist at fordøyelsesenzymet alfa-galatosidase, som finnes i Nogasin GO, reduserer fordøyelsesbesvær etter matinntak (Di Stefano m.fl. 2007, Ganiats m.fl. 1994). I disse studiene fikk frivillige forsøkspersoner enten alfa-galaktosidase eller et virkningsløst stoff («placebo») i forbindelse med et måltid. De forsøkspersonene som fikk ala-galaktosidase opplevde betydelig mindre gassplager og andre fordøyelsesproblemer enn de som fikk placebo.

Det finnes ingen kjente bivirkninger ved daglig og langvarig bruk.

Nei. Nogasin GO er en tyggetablett uten innhold av gelatin.

Det er ingen kjente bivirkninger forbundet med å ta Nogasin GO sammen med medisiner.

Lactrase

Lactrase® er et hjelpemiddel som gjør det mulig for personer som lider av laktoseintoleranse å leve et normalt sosialt liv med middager og restaurantbesøk. Lactrase® er et næringsmiddeltilskudd som inneholder laktase fra Aspergillus oryzae.

Lactrase kapsler: 5000 FCC per kapsel, Maltodextrin av mais, gelatin, Farge: E171 og E172, Stabiliseringsmiddel: E470b.
Lactrase GO: 5000 FCC per tyggetablett, Søtningsmiddel (xylitol og sorbitol), emulgeringsmiddel (magnesiumsalter av vegetabilske fettsyrer), aroma.

Lactrase kapsler får man i eske med 30 kapsler.
Lactrase GO kommer i boks med 50 tabletter som passer fint i lomme og veske.

Lactrase GO er tyggetabletter som kan tas uten vann og har en smidigere pakning som er enklere å ta med seg.
Lactrase kapsler må svelges med vann. Kapselen kan også åpne og innholdet kan strøs over maten.
Produktene er like sterke og effektive.

Lactrase kan tas selv om du er gravid eller ammer.

Lactrase kan anvendes av barn over 3 år. Før man starter behandlingen på barn må det utredes av lege om grunnen til magebesværet er laktoseintoleranse eller melkeallergi.

Kapselskallet for Lactrase kapsler inneholder gelatin av bovin (storfe) opprinnelse. Kapselen kan enkelt åpnes og innholdet kan strøs direkte på maten eller drikken. Slik kan også veganere anvende Lactrase.

Laktaseenzymet stammer fra sopparten Aspergillus oryzae.

Niferex

Niferex er et jernpreparat for behandling av jernmangel.

Hver enterokapsel inneholder:
Ferroglysinsulfatkomplekspentahydrat 567,7 mg tilsv. Fe2+ 100 mg, askorbinsyre, hjelpestoffer. Fargestoff: Gult, rødt og sort jernoksid (E 172), titandioksid (E 171).

Kapselskallet består av gelatin. Gelatinet er fremstilt fra storfe (kveg), men produsenten produserer også gelatin fra andre kilder slik at de ikke kan garantere at det ikke kan være minimale forurensninger fra andre dyrearter som for eksempel svin.

En måte å eliminere risikoen for å få i seg uønsket gelatin er å åpne kapselen og ta innholdet på en skje for deretter å svelge Niferex-kornene med vann. Gelatinkapselen har ingen annen funksjon i Niferex enn å holde kornene sammen til de kommer ned i magesekken. De medisinske egenskapene for Niferex påvirkes ikke av å åpne kapselen og svelge Niferex-kornene uten gelatinkapselen.

 

Hver kapsel av Niferex inneholder 20 mg vitamin C for ytterligere å øke opptaket av jern.

Enterokapslene må svelges uten å tygges sammen med tilstrekkelig vann Kapslene skal tas med tilstrekkelig tidsintervall i forhold til måltider (for eksempel på tom mage om morgenen eller mellom to hovedmåltider) fordi opptaket av legemidlet kan påvirkes av maten.

Merk:
Hvis du har problemer med å svelge kapslene eller ikke liker å gjøre dette, kan du tømme innholdet ut av kapslene og svelge dette innholdet. For å gjøre dette drar du de to halvpartene av kapselen forsiktig fra hverandre over en liten skål. Hell ut innholdet og svelg det på en skje. Drikk noe vann etter at du har svelget kapselinnholdet.

En måte å eliminere risikoen for å få i seg uønsket gelatin er å åpne kapselen og ta innholdet på en skje for deretter å svelge Niferex-kornene med vann- Gelatinkapselen har ingen annen funksjon i Niferex enn å holde kornene sammen til de kommer ned i magesekken. De medisinske egenskapene for Niferex påvirkes ikke av å åpne kapselen og svelge Niferex-kornene uten gelatinkapselen.

Barn under 6 år (kroppsvekt mindre enn 20 kg) skal ikke ta Niferex.

Rådfør deg med lege eller apotek dersom du bruker, nylig har brukt eller planlegger å bruke andre legemidler.

Legen vil bestemme hvor lenge du må ta Niferex. Behandlingen bør fortsette inntil du når normale jernnivåer i blodet, vanligvis i 10-20 uker eller lengre hvis tilstanden er forårsaket av mer langvarig sykdom.

Niferex er et reseptfritt legemiddel som man kjøper på alle apotek.

Gluten

Nogasin GO inneholder fordøyelsesenzymet alfa-galaktosidase som hjelper til å spalte lange karbohydraterkjeder til enklere sukkermolekyler.

Nogasin GO forebygger fordøyelsesplager. Preparatet inneholder enzymet alga-galaktosidase som spalter nærinsmidlene som eller ikke brytes ned i tynntarmen. Når næringsmidlene brytes ned slik at de kan tas opp allerede i tynntarmen unngås nedbrytning av bakterier i tykktarmen med de mageproblemer som da lett oppstår.